注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

吹雪世界之窗

青煙墨竹

 
 
 

日志

 
 

絮語  

2010-07-26 12:35:51|  分类: 欲說還休 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
  我係一個好容易沉迷嘅人——沉迷睇書,沉迷寫作、沉迷桌遊、沉迷電子遊戲、沉迷設計、沉迷技術……一旦沉迷,不能自拔。但係好明顯,熱情不足。人哋有三分鐘熱度,我可能好啲,有三兩個月嘅熱度,然後更換。最近就一邊做平面設計,一邊打電腦遊戲,一邊玩桌遊,忙得不亦樂乎。俾人話我懶專業,唔介意,由佢,反正把口生係佢度。
  好多人都成日信誓旦旦話唔會鍾意阿邊個邊個啦,唔會拍拖啦,結果講得越似真嘅嗰個,嗰條友就越係喺度講緊大話。凌嘉露呢句咁哲學嘅話,我仲未參悟透,不過佢講嘅嘢應該幾有道理啩。
  自製漢堡包其實幾好玩,不過啲醬料好鬼難整。原來一邊落廚一邊聽音樂係一件好消遣嘅事,不過另一方面又好鬼容易整壞啲播放器。所以,如果有錢嘅話,應該整環回立體聲,每個房間都設置音箱。不過,呢啲咁嘅幻想嘢,真係講下就得嗟,你估真係個個都比爾·蓋茨同埋李嘉誠咩!
  要暫停買書大計,因為要考慮一下加裝書櫃顯得。書太多唔係咩好事。
  评论这张
 
阅读(38)| 评论(0)
推荐

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017